Parfe “After eight”

Menta si ciocolata pentru un desert revigorant, cu o aroma delicata. Pentru cei mai pretentiosi dintre gurmazi.

“After eight” parfaitPreparare:

Intr-un bol inmuiati foile de gelatina cu putina apa rece. Puneti zaharul si galbenusurile intr-un vas termorezistent. Asezati vasul deasupra unui bol cu apa fierbinte si amestecati pana cand galbenusurile devin cremoase. Incalziti laptele intr-un alt vas si lasati putin sa se raceasca. Amestecati cu smantana. Amestecati laptele cu galbenusurile, scoateti foile de gelatina din apa si adaugati-le in amestecul de lapte si galbenusuri. Dupa ce crema devine groasa si vascoasa luati bolul de pe castronul cu apa fierbinte si lasati-l sa se raceasca complet. Adaugati siropul de menta si amestecati totul cu grija. Puneti deoparte o lingura cu ciocolata rasa, iar restul amestecati-l in crema. Acoperiti o tava cu folie de aluminiu, turnati crema si apoi acoperiti-o cu piscoturi Savoiardi. Raciti la frigider timp de 6 ore. Inainte de a servi, rasturnati tava pe un platou, inlaturati cu grija folia si presarati pe deasupra ciocolata rasa.

Ingrediente:

1 pachet piscoturi Schär, 200 gr zahar, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 200 ml smantana, 100 ml sirop de menta, 200 gr ciocolata rasa, 5 foi gelatina (aprox 8 gr fiecare).

 

 

 

Ladyfingers
Piscoturi fara gluten


Naturame.ro