![]() |
![]() |
|
![]() Alimente fara glutenGlutenul este o proteina prezenta in grau, kamut, alac, secara, orz.Principala functie a glutenului este de a actiona ca liant, dand astfel produselor coapte structura şi textura caracteristice. La persoanele de orice varsta care sunt predispuse genetic la această afectiune, ingerarea unei cantitati cat de mici de hrana care contine gluten declanseaza o reactie la nivelul intestinului subtire, sub forma unei inflamatii cronice. Ignorarea alimentatiei fara gluten poate genera o mare varietate de simptome, ce variaza de la o persoană la alta. Intoleranta la gluten este una dintre cele mai comune afectiuni în lume - sunt afectate 1 din 100 de persoane din America de Nord. O frecventa asemanatoare este raportata si in regiunile in curs de dezvoltare, cum ar fi Africa de Nord, Orientul Mijlociu si India, unde se consuma cantitati reduse de cereale fara gluten. |
||
![]() |
![]() |
Pagina 1 din 1 | << | < | 1 | > | >> |