Cimbrul este o planta aromatica bine-cunoscuta din cele mai vechi timpuri si este indispensabila in multe retete, cu precadere in bucataria mediteraneana.
Preparare:
Spalati ceapa verde. Inlaturati varfurile frunzelor verzi si apoi tocati ceapa fin. Taiati ardeiul gras in cubulete marunte, iar dovleceii in cubulete mai mari. Rumeniti ceapa in 2-3 linguri de ulei timp de 10 minute, la foc mic. Adaugati cuburile de ardei si dovlecel, sarati, si lasati totul la foc mic pentru inca 10 minute. Culegeti frunzele de cimbru de pe tulpina si amestecati-le cu branza ricotta, lapte, ardei iute si sare, pana se formeaza o crema fina. Adaugati acest amestec peste legume si mai lasati totul la foc cateva minute. Fierbeti fusilli "al dente", adaugati legumele preparate, amestecati bine si serviti.
Ingrediente:
160 g Schär Fusilli fara gluten, 2 cepe verzi, 1 ardei gras rosu de 200 g, 100 g dovlecei, 1 /2 tulpini proaspete de cimbru, 100 g branza ricotta proaspata, 50 ml lapte, ulei, sare si piper dupa gust.