Byodo Byodo

BYODO - doar ce e mai bun pentru clientii nostri.
De la o mica fabrica de prelucrat tofu la una dintre companiile reprezentative de pe piata produselor bio-organice de inalta calitate.

Byodo asigura consumatorilor calitate premium, fara compromis – acesta este scopul caruia se dedica zi de zi cei doi fondatori ai companiei, Michael Moßbach (absolvent in business administration) si Andrea Sonnberger.

Fie ca este ulei sau mustar fin, otet sau prajitura de orez, clientul poate fi sigur de calitatea Byodo. O calitate pe care o poate mirosi si gusta si in care poate avea deplina incredere.

Uleiuri pretioase

Uleiurile comestibile obtinute prin presare la rece sunt piesa de rezistenta in orice dieta sanatoasa. Aceste uleiuri sunt primii furnizori pentru multi nutrienti esentiali cum ar fi vitaminele sau acizii grasi nesaturati. De aceea, decizia de a cumpara uleiul potrivit este o decizie importanta pentru sanatate.

Pe langa lecitina si coloranti vegetali, acizii grasi nesaturati au importanta lor in orice dieta.
Grasimile pot fi de 3 tipuri: grasimi saturate, grasimi mononesaturate si acizi grasi polinesaturati. O importanta speciala pentru calitatea uleiului o are cantitatea de acizi grasi esentiali.

Uleiurile naturale comestibile sunt deosebit de bogate in vitamine grase solubile. Ele sunt principalele furnizoare de vitamina E, careia ii este atribuita actiunea de prevenire a cancerului. In cantitati mai mici, ele contin si vitamina A. Aceasta vitamina este considerata " vitamina pielii" si are influenta asupra calitatii vederii. In plus, uleiurile vegetale nu contin colesterol.

Semintele sunt presate usor, cu o presa mecanica cu suruburi, fara aport extern de caldura.
In functie de tipul de ulei, de gustul si de calitatile sale, dupa presarea la rece, uleiul este filtrat astfel incat calitatile naturale sa fie in intregime pastrate.  
Uleiul natural (doar filtrat) de la Byodo este declarat “presat la rece”. Desigur, in acest mod raman neafectate substantele grase atat de importante.

Uleiurile de masline Extra Virgine

Uleiul de masline are radacini istorice in zona mediteraneana, fiind socotit un ulei esential de inalta calitate.

Pentru obtinerea uleiurilor Byodo au fost cautati parteneri cu experienta indelungata in cultivarea maslinilor bio si care acorda o importanta substantiala calitatii produselor de masline, in doua tari cu traditie: Italia si Grecia.  
Pentru uleiurile Byodo sunt recoltate numai maslinele coapte de calitate superioara, care confera uleiului un gust bogat fara note grase. Pielita maslinelor nu trebuie sa fie avariata pentru ca astfel unele ingrediente s-ar putea oxida si gustul uleiului nu ar mai fi acelasi. 

Maslinele sunt recoltate toamna tarziu. Aceasta este partea cea mai costisitoare din procesul de productie a uleiului, deoarece presupune un timp indelungat.
Chiar si astazi maslinele sunt recoltate manual, datorita posibilitatilor restranse de a utiliza masini pe plantatiile de maslini. Din 5 kg de masline se obtine un sfert de kilogram de ulei.
Imediat dupa recoltare, maslinele sunt spalate si curatate de codite si de frunze. Din aceste masline se obtine mai intai un piure de masline, care este apoi presat cu o presa hidraulica. Rezultatul este o emulsie alcatuita din apa vegetala si ulei, care se separa prin centrifugare. 

Uleiul de masline este bogat in acid oleic, un acid gras mononesaturat. Acesta are o buna reputatie privind influenta pozitiva asupra colesterolului si a scaderii riscului de boli cardio-vasculare.

Uleiuri premium

Cele mai fine uleiuri obtinute prin presare la rece au anumite caracteristici. Pot fi un aliat de baza in dieta dumneavoastra.  

Se stie ca uleiul este un ingredient folosit la marinare. El face ca frunzele de salata sa ramana suple, in timp ce dressing-ul adera bine la acestea.
Se pot crea sute de variante de sosuri, totul tine doar de imaginatie!
Pentru a armoniza aroma otetului si a uleiului, a fost realizata cea mai buna combinatie: otetul alb aromat se potriveste foarte bine cu uleiul de rapita.
Pentru un otet aromat, de exemplu otetul de zmeura,  uleiul de nuci se potriveste foarte bine.
Se spune ca pentru a prepara o salata este nevoie de 4 persoane: un risipitor – pentru ulei, un zgarcit – pentru otet, un intelept – pentru sare si piper si un nebun care sa le amestece.

Uleiurile presate la rece sunt ideale nu numai pentru dressing-urile de salate, ci si pentru gatit, pentru prajit, pentru sosuri si supe. Va punem la dispozitie ulei pentru orice aveti nevoie.

Uleiurile presate la rece, de inalta calitate, sunt produse cu un termen limitat de garantie.
Uleiurile Byodo (dupa presare si imbuteliere) au garantie 1 an. In acest timp e bine sa fie depozitate la rece si ferite de lumina.
Dupa ce ati deschis sticla, asigurati-va ca ati inchis foarte bine capacul, deoarece contactul cu oxigenul poate deteriora uleiul prin oxidare.  

Lasati-va inspirat de gama Byodo de uleiuri premium!

Prajituri de orez

In dietele moderne, sanatoase, prajiturile de orez si-au castigat un bine-meritat loc fruntas. La birou, la scoala sau la sala de fitness, napolitana proaspata si crocanta este gustarea ideala.  Varietatea bogata de prajituri de orez cu sau fara sare, cu mei, susan, quinoa, amaranth sau spelt acopera orice gust si nu lasa loc plictiselii.
 
Probabil ca si dumneavoastra ati facut floricele de porumb acasa. Prajiturile de orez se prepara oarecum similar. In functie de reteta, ingredientele se amesteca si se aseaza intr-o forma rotunda de copt.  Sub presiunea exercitata de cele doua suprafete boabele de orez se expandeaza si incorporeaza toate celelalte ingrediente, dand nastere unei prajituri rotunde si uniforme.
In acest proces de coacere scurt si delicat, nutrientii cum ar fi carbohidratii devin mai usor digerabili. In plus, prajitura capata si acel tipic gust subtil de prajit.

Otet aromat

In gama larga de oteturi  Byodo va oferim produse care nu sunt incalzite sau sulfurate.
Aceasta delicata metoda de productie subliniaza inaltele standarde de calitate pe care le aplicam delicioaselor produse Byodo 100% naturale.
Pentru sanatatea dumneavoastra!

Baza fermentarii biologice a otetului o reprezinta prezenta bacteriei acidului acetic si a alcoolului cu oxigen, asa cum a descoperit  Louis Pasteur.
Bacteria de acid acetic este lasata sa lucreze in functie de aroma si taria dorite pentru vin sau pentru bere. Este foarte importanta materia prima utilizata.

Fireste, toate ingredientele folosite pentru obtinerea otetului provin din ferme bio-organice, ceea ce inseamna ca nu sunt utilizate pesticide si fertilizatori chimici si toti fermierii au aderat la regulile europene privind culturile organice.

Indelungata cooperare cu furnizorii Byodo, bazata pe experienta si cunostintele lor, asigura materii prime de calitate, ceea ce conduce la excelenta calitate a produsului final, oteturile Byodo.

Balsamic

Regele oteturilor, cum ar fi Aceto Balsamico di Modena, recunoscut pentru gustul sau fin caracteristic, provine din inima zonei traditionale de productie, regiunea Modena, din nordul Italiei.
Se combina excelent in salatele mediteraneene, cu rosii si mozzarella. Si, fireste, nu poate lipsi de la prepararea pastelor.

Otetul balsamic Byodo este preparat prin amestecarea ingredientelor de cea mai buna calitate, cum ar fi otet de vin si concentrat de struguri. In acest fel, capata acel gust specific balsamic.
Totusi, nici chiar otetul balsamic nu este intotdeauna la fel – conteaza metodele utilizate la preparare, si in mod special amestecul de ingrediente.

Atat pentru Otetul Balsamic Modena, cat si pentru faimosul  Otet Balsamic Traditional se foloseste suc fiert de struguri preparat dupa retete traditionale.
Dupa mai multi ani in care este pastrat in butoaie din lemn de diferite esente otetul capata acel gust inconfundabil. Acest otet este tinut sub stricta observatie si trebuie pastrat cel putin 12 ani pentru a deveni  "Traditional".
Aceasta pretioasa si foarte scumpa delicatesa este mai vascoasa in comparatie cu otetul balsamic conventional si sunt suficiente doar cateva picaturi.
Din 70 de litri de suc de struguri se obtin 3 litri de Otet Balsamic  Traditional.

Specialitati de otet

In otet se regasesc multe ingrediente sanatoase, cum ar fi pretioase minerale (sodiu, calciu) si vitamine. Contine de asemenea un colorant natural numit  anthocyanins. Acesta se regaseste in mod special in otetul din vin rosu. La fel ca si frunzele care isi schimba toamna culoarea, anthocyanins din otet reactioneaza la infuentele externe schimbandu-si culoarea. Astfel, poate varia in diferite tonalitati de rosu.

Procesul de fabricatie are loc prin fermentatie submersibila. Terciul rezultat in urma acestui proces este pompat in tancuri, unde i se prestabileste un anumit nivel de alcool. Acest tanc se numeste acetator. Aici bacteria de acid acetic traieste libera, imersata in lichid. 
Pentru a transforma acest terci in alcool, trebuie ca in lichid sa fie dispersat oxigen, fara de care bacteria de acid acetic nu poate lucra. Dupa cel putin 36 de ore de fermentare otetul crud este gata. Pentru a obtine un otet limpede, ceea ce se doreste indeobste, otetul crud se filtreaza.
Astfel, otetul Byodo se prepara fara incalzire sau adaos de sulf. Enzimele pretioase si savoarea se pastreaza nealterate.

Maioneza

Puteti folosi produsele Byodo la salate cu maioneza, sosuri, sau in orice varianta imaginabila.
Maioneza  Byodo este atat de cremoasa la prepararea ei sunt utilizate cele mai bune ingrediente. Doar ce este mai bun ajunge in maioneza de floarea soarelui si in sosul tartar. Gustul este desavarsit de bio mustarul Byodo si sarea de mare.

Puteti alegeti intre clasica maioneza cu ierburi aromate Delikatess sau sosul tartar. Daca vreti sa va pastrati silueta si sa va bucurati de o maioneza delicioasa, atunci Mayo este produsul potrivit.
Aceasta maioneza este excelenta in dieta fara gluten.

Mustar premium si produse cu hrean

Inca din Evul Mediu se stie ca mustarul este recomandat pentru buna digestie a alimentelor grase. Mustarul stimuleaza productia de saliva si de sucuri gastrice. Uleiurile esentiale din mustar si-au demonstrat proprietatile pro-digestive si anti-bacteriene. In acelasi sens, sulfurile si nitrogenii continuti actioneaza benefic asupra metabolismului, avand efect anti-microbian si anti-cancerigen.

Arta creatorului de mustar este sa lase ingredientele alese sa creeze un produs delicios. Dupa ce semintele de mustar sunt selectionate si spalate, sunt stoarse usor intre niste role pana se transforma intr-o substanta moale. Apoi se adauga apa, otet, sare si mirodenii, pentru a desavarsi aroma mustarului.

Nu sunt necesari aditivi de ingrosare, conservanti sau stimulenti de gust.
Gustul picant este dat de catre uleiurile volatile din semintele de mustar. Spre deosebire de asprimea persistenta a piperului, mustarul stimuleaza usor gustul si apoi stimulii se evapora rapid.
In cantitati mici, Byodo produce mereu diferite varietati proaspete. Fie dulce, potrivit de iute sau  cu graunte, fiecare isi poate alege mustarul preferat.

Cand vine vorba despre calitate, Byodo urmeaza un principiu simplu: perfectiunea. Nu este de mirare ca multi dintre colegii de bransa ii socotesc profesionisti ai calitatii. Jumatatile de masura nu incap in pungile, sticlele sau borcanele Byodo.

Bineinteles, oferta Byodo este alcatuita numai din produse organice. Respecta cu strictete atat reglementarile  Comunitatii Europene privind productia de alimente organice, precum si liniile directoare trasate de Asociatia pentru Hrana Organica si Produse Naturale si de Asociatia Producatorilor Organici.

Stradania Byodo permanenta si persistenta pentru inalta calitate a produselor este un mod de lucru, nu o simpla finalitate in sine, dar in ultima instanta unicul scop este: beneficiu maxim pentru consumatori.  

Credem ca produsele bio-organice in general, si cu precadere produsele Byodo au un gust mai bun decat produsele conventionale.
La aceste rezultate se poate ajunge numai folosind cele mai bune ingrediente, care provin dintr-o meticuloasa selectie a materiilor prime de foarte buna calitate. De aceea furnizorii sunt selectati cu mare atentie, nu numai din punct de vedere tehnic. E important ca partenerii Byodo sa impartaseasca aceeasi dragoste si pasiune pentru perfectiune. 

Si desigur: control riguros al materiilor prime, prelevarea de mostre din toate loturile si analizarea lor.

Inginerie genetica? In niciun caz la Byodo.

 

 



Viziteaza site-ul companiei
Byodo - Parteneri - Naturame.ro